Verander-
communicatie en leiderschaps-
advies

Interne communicatie is meestal niet meer ‘alleen’ het top-down informeren van medewerkers. Interne communicatie is steeds vaker verandercommunicatie. Mensen informeren en actief mee laten denken over organisatorische ontwikkelingen met impact. Leidinggevenden zijn daarbij cultuurdrager en spelen daarom een cruciale rol bij de interactie met medewerkers. Dit vraagt een stevig advies over proces en boodschap. En natuurlijk een nauwkeurige uitvoering.

Verandercommunicatie

Bij verandervraagstukken in organisaties speelt interne communicatie een belangrijke rol. Je wilt bijvoorbeeld afdelingen op een andere manier gaan aansturen. Hoe krijg je jouw mensen dan mee? Jouw afdeling gaat volgens nieuwe processen werken, maar je hebt medewerkers in je team die willen vasthouden aan het oude. Hoe ga je om met weerstand? Er moet een systeem vervangen worden. Hoe zorg je dat dit goed loopt en jouw medewerkers hier straks met vertrouwen mee kunnen werken? Jullie willen een duurzaam mobiliteitsbeleid invoeren en hiervoor met de organisatie in gesprek. Hoe pak je dat aan? Er staan grote veranderingen op stapel en je merkt dat lijncommunicatie niet werkt. Hoe kun je dat anders doen?

Of het nu gaat om een verandering van de organisatiestructuur, een systeem, een proces of de cultuur, uiteindelijk vraagt de organisatie ander gedrag (of een andere houding) van medewerkers. Wij worden blij van het begeleiden van dit soort trajecten met zorgvuldige communicatie en passende interventies.

Leiderschapscommunicatie

Bij een verandering hebben de direct leidinggevenden van een team een hele belangrijke rol in de communicatie. Zij moeten informatie over een ingrijpende verandering duiden in het team en hier samen een gedeeld beeld creëren. Interactie, medewerkers meenemen en verantwoordelijkheid nemen spelen hierbij een grote rol. Vaak best een uitdaging voor een manager of teamleider. Wij ondersteunen graag met advies over leiderschapscommunicatie. En omdat iedere organisatie anders is, is dit altijd maatwerk.

Waar kunnen we jou mee helpen?

Wil jij jouw interne communicatie-afdeling naar een hoger plan trekken? Heb je een veranderopgave met een intern communicatievraagstuk waar je hulp bij kunt gebruiken? Of wil je aan de slag met leiderschapscommunicatie om jouw leidinggevenden te helpen in hun communicatieve rol?

Onze toegevoegde waarde zit in concrete plannen met impactvolle communicatietools en -interventies en onze hands-on begeleiding en ondersteuning (faciliteren, coachen).

Neem contact met ons op!