Communicatie
middelen van A tot Z

VNO-NCW Midden

Communicatiemiddelen
van A tot Z

VNO-NCW Midden is een van de vijf krachtige regionale verenigingen van VNO-NCW, de grootste ondernemersvereniging van Nederland. Ze maken zich sterk voor een optimaal ondernemers- en vestigingsklimaat in de provincies Utrecht, Flevoland, Gelderland en Overijssel en zorgen ervoor dat de stem van ondernemers te horen is in de regionale economie. Ondernemers ontmoeten elkaar in de regio en staan aan de basis van veel projecten voor nieuw en duurzaam ondernemerschap.

Collega’s Arjan en Simone ondersteunen tijdelijk bij alle communicatiewerkzaamheden binnen afdeling communicatie en events. In samenspraak met de regiomanagers verzorgen ze de inhoud van nieuwsbrieven, pers- en nieuwsberichten. Ze vullen de website, regelen de social media berichten en zorgen voor aanbod in vakbladen. Samen zoeken ze naar de meest impactvolle manier van communiceren. Zo hebben ze bijvoorbeeld de nieuwsbrief een vaste indeling gegeven. Duidelijke koppen, vaste blokken en rubrieken; dat helpt de lezer sneller de nieuwsbrief scannen en zorgt voor afwisseling.

Er wordt kritisch meegekeken bij de lopende communicatiewerkzaamheden. Onze kijk van buitenaf levert vaak nieuwe inzichten op bij onze tijdelijke collega’s. We proberen advies te geven waar nodig, ook bij taken die buiten ons takenpakket vallen. Op deze manier proberen we de organisatie een stukje verder te helpen naast onze vaste werkzaamheden.

Ook zijn we sparringpartner voor de collega’s van afdeling events. Simone denkt naast de uitvoerende werkzaamheden mee over het aanscherpen van de positionering. VNO-NCW Midden behartigt de belangen van de wijde omgeving, maar het kantoor staat in “ons eigen” Apeldoorn. Arjan en Simone zijn blij dat ze de eerste echte stappen van team Apeldoorn bij deze mooie en belangrijke organisatie mogen zetten.

Projectteam