Een nieuw intranet voor Paleis het Loo

Paleis Het Loo

Een nieuw intranet voor Paleis het Loo

Paleis het Loo is dé internationale trekpleister van Apeldoorn. Het paleis werd tot 1975 bewoond door leden van het Koninklijk huis, maar is sinds 1984 opengesteld voor publiek als nationaal museum. Er werken in het paleis ruim 135 mensen met verschillende achtergronden en functies. Van tuindienst, beveiliging en marketing tot horecapersoneel in de restaurants. Daarnaast zijn er 155 vrijwilligers die zich met passie inzetten voor het erfgoed en de bezoekers.

Het intranet van Paleis het Loo is in de loop der jaren wat onoverzichtelijk geworden. Er waren namelijk geen vaste afspraken over het beheer binnen de organisatie en geen duidelijk systeem voor gebruik.

Tijd voor een nieuw en duidelijk intranet dus! Onze collega Arjan werkt sinds december bij Paleis het Loo om te helpen met de organisatie van het nieuwe intranet. Zo inventariseerde hij welke wensen er zijn binnen de organisatie: wat willen medewerkers op intranet kunnen doen?

Daarnaast kon Paleis het Loo ook hulp gebruiken bij het bouwen van het intranet. De inhuur van experts is een grote kostenpost. Daarom is Arjan ook de technische kant gaan bekijken. Aangezien hij na al dat zoekwerk inmiddels heel wat had opgestoken over het bouwen van een intranet in Sharepoint, heeft hij zelf de mouwen opgestroopt! Zo is het intranet eerder klaar. Heb jij ook een vraag op het gebied van interne communicatie? Wij helpen je graag!

Projectteam