Molenstraat Enschede:
leefbaarder en toekomstbestendiger

Gemeente Enschede

De afgelopen jaren hebben wij voor de gemeente Enschede de omgevingscommunicatie verzorgd rondom de aanpassingen aan de Molenstraat. Het leefbaarder en toekomstbestendiger maken van de straat is onderdeel van het project Centrumkwadraat van de gemeente Enschede. De Molenstraat is omgetoverd tot fietsstraat als onderdeel van de fietssnelweg F35. Ook is de weg smaller geworden en er is meer ruimte voor voetgangers en leefbaarheid. Met oog op toekomstbestendigheid is er veel groen toegevoegd dat ook dient als waterberging.

Tijdens dit project waren wij verantwoordelijk voor de omgevingscommunicatie. Zo hadden we contact met de projectleider en de aannemer over het verloop van het traject, zodat we omwonenden, weggebruikers en andere stakeholders hier duidelijk over konden informeren.

Verder wilden we graag draagvlak creëren voor het project. Met interactie hebben we de hinderbeleving zoveel mogelijk geminimaliseerd. We hebben de bouw letterlijk een gezicht gegeven door bouwers en omgeving in beeld te brengen. Dit resulteerde in betrokkenheid. Daarnaast hebben we tijdens dit project gefocust op het gezamenlijk vieren van mijlpalen. Zo ook de officiële opening van de straat die wij voor de gemeente hebben mogen organiseren. Deze werd feestelijk aangepakt.

Zo werd er door wethouder Jurgen van Houdt en andere betrokkenen een nieuwe boom geplant ter ere van de opening. Tijdens de opening konden de genodigden genieten van livemuziek, heerlijke koffie en petit-fours die geheel in stijl werden geserveerd.

Een project waar we vanaf de start bij betrokken zijn geweest en dat we feestelijk hebben mogen afsluiten. De cirkel is rond. Daar worden wij blij van.

Projectteam