Van gevel
tot gevel op
de schop

Gemeente
Enschede

Van gevel tot gevel op de schop

De Oldenzaalsestraat is een belangrijke aanrijroute voor de binnenstad van Enschede. Bij hevige regenbuien kende deze straat en een gedeelte van de binnenstad van Enschede flinke wateroverlast. De gemeente Enschede besloot deze wateroverlast aan te pakken door een immense waterberging aan te leggen.

Hiervoor moest de hele straat van gevel tot gevel op de schop en de weg werd voor doorgaand verkeer ruim een jaar afgesloten. Onze communicatieadviseur Mariëlle deed de omgevings- en publiekscommunicatie van dit toffe project.

Ze adviseerde het projectteam, informeerde de omgeving, organiseerde bouwexcursies voor omwonenden, studenten en vakinhoudelijk geïnteresseerden en ze bracht de bouw in beeld door elke maand een video op te nemen met een bouwer, ondernemer of inwoner in beeld. Ook schreef ze artikelen voor vakbladen en ontwikkelde in samenwerking met VILLA5 een strakke projectstijl en allerlei middelen om het verhaal te vertellen. Sinds april is de groene, droge én mooie Oldenzaalsestraat weer open!

Projectteam