Online bijeenkomst? Wij regelen het!

Razendsnel van fysiek naar online

Coronatijd betekende voor ons razendsnel alternatieven verzinnen voor geplande events, congressen en bijeenkomsten. We staken de koppen bij elkaar en kwamen al snel met een online alternatief: De Online Bijeenkomst. Met als belangrijkste middel: een livestream. Door het slim combineren van bestaande online tools en het inschakelen van onze partner STUDUO voor het technische gedeelte van de livestream, konden we klanten al snel een alternatief bieden voor geplande bijeenkomsten en evenementen. En ook na coronatijd blijft de online bijeenkomst ideaal voor het bereiken van jouw doelgroep en biedt het veel nieuwe mogelijkheden en voordelen.

Een aantal online bijeenkomsten die we hebben georganiseerd:

Hét Online Communicatie Event

COMcept, VILLA5 en Future Communication sloegen hun handen ineen. Samen organiseerden we Hét Online Communicatie Event. Omdat we je ook in coronatijd willen zien, helpen en inspireren. Op 6 donderdagen gaven we 13 interactieve, korte online inspiratiesessies over allerlei onderwerpen op het gebied van marketing & communicatie. Per sessie hadden we gemiddeld 135 deelnemers! Zij konden via de chat vragen stellen. Een sessie terugkijken en luisteren? Dan kan hier.

Webinar FNV

Voor de FNV organiseerden wij een webinar voor grenspendelaars. Vanuit onze eigen studio gaven lokale bestuurders van de FNV een interactieve presentatie. Deelnemers konden meepraten en vragen stellen via een chatfunctie. We hebben de FNV compleet ontzorgd. Wij zorgden voor de informatiepagina, regelden de aanmeldingen en stuurden informatiemailtjes naar de deelnemers. Ook hebben wij het beeld en geluid tijdens het webinar verzorgd in onze eigen studio.

Fluvius

Het klimaat verandert sneller dan voorspelt. Daarom moeten we nu doorpakken. Om onnodige schade in de toekomst te voorkomen moet iedereen de handen uit de mouwen steken. Klimaatbestendig en waterrobuust. Dat is het doel voor 250 van werkregio Fluvius, een samenwerking van 5 gemeenten in Drenthe en de kop van Overijssel, het waterschap en de provincie. Tijdens de online kick-off op donderdag 2 juli zetten deze partijen samen met partnerorganisaties uit heel Drenthe de eerste stap. Vanuit onze studio in het gemeentehuis van gemeente Westerveld deelden ze de resultaten van de klimaatatlas met elkaar. En ze keken vooruit? Tijdens de inspiratiesessies gingen ze in gesprek over de volgende vragen: Hoe nu verder? Hoe voeren we een risicodialoog? Hoe komen we tot een regionale adaptatiestrategie? En wat kunnen we van anderen leren?

Mariëlle en Suzan verzorgden de organisatie daaromheen van het begin tot eind. In samenwerking met de communicatiewerkgroep bedachten we een mooi programma. We benaderden de sprekers en gingen in gesprek om de presentaties perfect op elkaar af te stemmen. We deelden de uitnodigingen en monitorden alle aanmeldingen. Al met al een gevarieerd programma van ruim 2 uur met meer dan 5 verschillende sprekers. Aan Mariëlle de taak om als online dagvoorzitter alles aan elkaar te praten en in gesprek te gaan met de sprekers.

Projectteam