Planten in plaats van tegels. Maak
het klimaat bespreekbaar!

Twents waternet

Planten in plaats van tegels. Maak het klimaat bespreekbaar!

Communicatiestrategie en hands-on advies

Hoe zorg je ervoor dat inwoners planten in plaats van tegels in hun tuin aanleggen? Hoe betrek je je collega’s bij het thema klimaatadaptatie? Hoe organiseer je een klimaatdialoog? In opdracht van werkregio Twents waternet werkten we aan deze vragen.

Dit project begon voor ons bij de basis: een heldere communicatiestrategie voor deze regionale samenwerkingsorganisatie. Daarna gingen we in een team met verschillende collega’s aan de slag met de regionale uitrol: een regionale campagne met een toolbox vol met middelen die gemeenten en het waterschap konden inzetten, verschillende plannen, content voor het online platform en de organisatie van de Twentse waterweek.

Ook hielpen we de werkregio bij het zetten van de stappen volgens het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (DPRA). Hiervoor ontwikkelden we een publiekscampagne en gingen we aan de slag met een intern en extern klimaatdialogenKOMPAS. In oktober 2020 organiseerden we de Twentse Klimaatpraat Online. Een programma van twee maand, die bestond uit inspiratiesessies, klimaattafels en een Resultaatpraat over klimaatadaptatie met verschillende professionele stakeholders uit de sectoren zorg, bouw, infra, groen, landbouw en natuur.

Projectteam