Vitale Vakantieparken Coevorden

Gemeente Coevorden

Vitale Vakantieparken Coevorden

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Coevorden telt het grootste aantal toeristische overnachtingen in de provincie. In gemeente Coevorden liggen zeventien vakantieparken. De gemeente is trots op deze parken en wil ze sterker op de kaart zetten. Dat doen ze in het programma Vitale Vakantieparken Coevorden.

Hoe zet je een vakantiepark sterker op de kaart? Dat verschilt per park. Sommige parken trekken veel vakantiegangers aan en willen zich graag verder ontwikkelen. Andere parken zijn eigenlijk niet meer geschikt als vakantieplek en zouden meer geschikt zijn als huisjespark om op te wonen. En weer andere parken zijn wel geschikt als vakantiepark, maar worden illegaal bewoond. Daardoor kunnen ze niet worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn.

Een veelzijdig programma dus, dat Vitale Vakantieparken. Met leuke en minder leuke kanten. Denk aan illegale bewoning, criminaliteit of overlast. Maar ook aan ambitieuze ondernemers die hun park verder willen ontwikkelen. En dat maakt dit project uitdagend op communicatiegebied. Want hoe communiceren we op een goede manier dat mensen die al jaren op een park wonen daar nu niet meer mogen wonen? Hoe neem je parkeigenaren mee in dit proces? Maar ook: hoe delen we de successen van vakantieparken die uitblinken?

Als communicatieadviseur ondersteunt Evelien dit programma met communicatieadvies, een kritische blik, het maken van begrijpelijke communicatiemiddelen én het organiseren van bijeenkomsten. Zodat vakantiegangers straks nog meer kunnen genieten van al het moois in Coevorden en omgeving.

Projectteam