Wateroverlast, droogte en hittestress tegengaan

Provincie Overijssel en Gemeente Raalte

De gemeente Raalte wilde graag meer aandacht besteden aan communicatie over klimaatadaptatie, het aanpassen van onze omgeving aan het veranderende klimaat, zodat we wateroverlast, droogte en hittestress tegengaan. Zij zochten een communicatieadviseur klimaatadaptatie en die vonden ze bij COMcept.

Mariëlle is aan de slag gegaan met een strategisch communicatieplan klimaatadaptatie voor 2022-2023. Met goede en duidelijke communicatie, leuke acties en het delen van inspirerende voorbeelden van inwoners gaat de gemeente Raalte zich inzetten om samen met de inwoners Raalte groener en klimaatbestendiger te maken. Vanaf januari gaat collega Suzan dit communicatieplan verder oppaken en de gemeente Raalte ondersteunen als communicatieadviseur klimaatadaptatie.

Naast het strategisch communicatieplan hebben we in het najaar de Groen Samen Doen-weken georganiseerd. Vier weken lang stond de gemeente Raalte in het teken van groen, groener, groenst! Met verschillende acties werden alle inwoners gestimuleerd om de tuin te vergroenen. Zo konden ze een gratis boom of struik ophalen bij deelnemende lokale groenondernemers. Daarnaast werden gewipte tegels uit tuinen gratis opgehaald door de tegelophaalservice en kon iedereen meedoen aan de Groene fotowedstrijd. De actieweken waren een groot succes! Meer dan 15.000 tegels werden gewipt en 4.480 bomen en struiken zijn geplant. In alle dorpskernen hebben inwoners de handen uit de mouwen gestoken en gewerkt aan een groenere tuin. Wij bedachten het concept, organiseerden alle ins and outs van de actieweek samen met collega’s van de gemeente Raalte en werkten alle content voor de middelen uit. Van persberichten tot scripts voor video’s, content voor roll-upbanners tot websiteteksten en het uitdenken van visuele concepten in samenwerking met N35 creatief.

Projectteam