Zo organiseer je een feest voor de héle omgeving

Communicatieadvies en eventorganisatie

Het Reevediep is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze nieuwe verbinding is onderdeel van het IJsseldelta programma.

Sinds 1 april is deze hoogwatergeul toegankelijk voor publiek. Om dat te vieren mochten wij, vanuit het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta, een aantal events organiseren. Een feestelijke opening voor de bestuurders en medewerkers die jaren aan het project hebben gewerkt. En een feest voor de omgeving, die jaren te maken hebben gehad met deze werkzaamheden.

Bezoek koning aan het Reevediep

Op 14 maart 2019 opende Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander in gezelschap van de minister van IenW Cora van Nieuwenhuizen het Reevediep bij de Scheeresluis. Bekijk hier de Aftermovie. Marcel en Kim zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen van het programma, samen met medewerkers van het projectteam en in afstemming met de communicatieadviseur en beveiliging van de Rijksvoorlichtingsdienst.

Marcel was perschef vooraf en tijdens deze dag. Kim organiseerde het event. Denk aan het maken van uitnodigingen, het draaiboek, afstemming met beveiliging, verkeersregelaars en gemeente en het regelen van de opbouw van de locatie (tent, catering, aankleding en signing).

Een erg bijzondere dag, en kers op de taart voor Marcel, Milou en Kim na een lange tijd werken aan het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta!

Reevediepfestival 

Jarenlang is er gewerkt aan het Reevediep. Op 1 april 2019 werd de nieuw aangelegde watergeul officieel geopend voor publiek! Reden voor een feestje, dus. Samen met collega’s bij Ruimte voor de Rivier, organiseerde Kim het Reevediep Festival in Kampen.

Het festival werd georganiseerd speciaal voor inwoners van Kampen en omgeving, om zo de nieuwe watergeul te bekijken. In samenwerking met eindbeheerders, verenigingen en het bedrijfsleven in Kampen werden er leuke activiteiten bedacht en geregeld.

Het festival was een groot succes! Alle 5000 programmaboekjes die VILLA5 had gemaakt, waren om 14.30 al op. Terwijl de verwachting lag rond de 4000 bezoekers. Het weer hielp ook een handje mee!

Bekijk hier de aftermovie van het Reevediep Festival. Deze werd gemaakt door Studuo.

Een groot gebied, met meerdere aanrijroutes en veel activiteiten. Organisatorisch was het een flinke uitdaging!

Projectteam