Campagne Het Leuriks: thuiskomen in het groen

Gemeente Enschede

Campagne Het Leuriks: thuiskomen in het groen

Het gebied Leuriks Oost ligt in het oosten van Enschede tussen de Gronausestraat, de Keppelerdijk en de Oostweg die een directe verbinding heeft met de N35. Midden in het groen bevinden zich 64 kavels. Deze worden door Bureau Kaveluitgifte van de gemeente Enschede verkocht. Sinds afgelopen zomer zijn we druk bezig geweest met het opzetten en uitrollen van de campagne voor deze kavelverkoop. Een uitdaging waar we blij van worden!

Voordat we konden beginnen met het uitdenken van een campagne haalden we eerst de input op van verschillende experts bij de gemeente Enschede. Van stedenbouwkundige tot landschapsarchitect en makelaar: in een creatieve sessie hoorden we van iedereen waar de campagne volgens hen aan moest voldoen. Bovendien waren we benieuwd: welke associaties roept het gebied Leuriks Oost bij jullie op?

Het werd ons al vrij snel duidelijk: wonen op deze locatie is thuiskomen in het groen! Alle rust en ruimte die je verwacht van het Twentse landschap, maar wel met alle voorzieningen om de hoek. Met deze input gingen we aan de slag. We schreven een campagneplan waarin we de doelgroepen verder uitdiepten. Ook maakten we samen met onze vormgever een creatief concept: het visuele visitekaartje van de kavels. ‘Leuriks Oost’ veranderde in ‘Het Leuriks’ met een passend beeldmerk waarin de bijzondere groene elementen en waterstructuren worden gerepresenteerd.

Na een enthousiaste reactie van de gemeente op het campagneplan en het creatief concept was het tijd voor de uitrol van de campagne. Teksten en platen voor de sociale mediacampagne, een sprekende brochure met pakkende teksten en een bouwbord waar niemand omheen kan. Figuurlijk bedoeld dan hè!

Mede door deze campagne hebben 150 kandidaten meegedaan aan de loting van de kavels (eerste fase 32 kavels). Alle kavels zijn na de start van de verkoop gereserveerd en er staan bij elke kavel vijf of meer reservekandidaten genoteerd.

Ook op zoek naar een knallende campagne? Neem vooral contact met ons op!

 

Projectteam